ДОДЕЛА ДРЖАВНИХ ДИПЛОМА РЦТ ЧАЧАК

Регионални центар за таленте Чачак je у суботу 24. јуна 2023. године у амфитеатру Факултета техничких наука у Чачку, са почетком у 13.30 часова организовао свечану доделу диплома ученицима основних и средњих школа, полазницима Центра, освајачима прве три награде на Државним такмичењима талентованих ученика РС.

У Медицинској школи „Др Изабел Емсли Хатон” 20. маја 2023. године у Врању одржано је 65. Државно такмичење талентованих ученика средњих школа по наставним дисциплинама. Регионални центар за таленте Чачак представљало је 68 ученика у 12 дисциплина.

Електротехничка школа Земун и РЦТ Београд 1 били су домаћини 65. Државног такмичења талентованих ученика основних школа по наставним дисциплинама. Регионални центар за таленте Чачак представљало је 40 ученика основних школа.

Прву, другу или трећу државну награду освојило је 57 полазника РЦТ Чачак, комисије су наша 63 ученика наградиле специјалном наградом за квалитет приказаног  научно истраживачког рада. Овако велики број награда Регионални центар за таленте Чачак чини једаним од најуспешнијих Регионалних центара у Србији,

Организацијом рада, ангажовањем директора, стручног сарадника, и свих ментора, уз труд и посвећеност даровитих и вредних ученика, оправдана је награда којом је РЦТ Чачак у претходној, 2022. години, постао један од лауреата награде „Светислав Милић – младима од срца”. Као институција године награђен је за изванредне резултате постигнуте у менторском раду са ученицима који имају изразите способности, као и за постигнућа даровитх ученика на свим нивоима .