Група за математику ради у оквиру Регионалног центра за таленте у континуитету од 2002. године. Професори математике, др Вера Лазаревић, ванредни професор ФТН Чачак, и др Марија Ђукић, професор на ВШТСС, биле су ментори на преко 300 истраживачких радова, држале менторску наставу за скоро 500 ученика основних и средњих школа из Чачка, Лучана, Гуче, Пожеге, Горњег Милановца, Ивањице. У школској 2018/2019. придружила им се и Сњежана Милутиновић, наставник математике у ОШ „Владислав Петковић Дис” у Заблаћу. 

Циљ рада у Центру базира се на препознавању и неговању талентованих ученика кроз менторску наставу на којој се са ученицима прелази школско и градиво повишеног нивоа. 

Сваком ученику се приступа индивидуално у односу на његове способности и интересовања. Кроз израду истраживачког рада, ученици се уводе у методологију истраживања, охрабрују да самостално истражују и пишу истраживачки рад, који, што је крајњи резултат, бране на Регионалној и Републичкој смотри.

Годинама наши ученици на овим такмичењима освајају бројне награде, како у укупном пласману, тако и у категорији истраживачких радова.

_____________________________________________________________________________

Као резултат дугогодишњег рада у дисциплини математика, Регионални центар за таленте Чачак штампао је 2011. и Збирку решених задатака за математичке таленте, аутора Вере Лазаревић и бившег полазника Центра, данас асистента на Математичком факултету у Београду, Милана Лазаревића. У збирци су приказани тестови са регионалних и републичких смотри, као и решења бројних задатака са неких других математичких такмичења.