Prijave za KREATIVNU RADIONICU: Elektronika, Robotika; za osnovce su u toku! Besplatne radionice za učenike od 5-8 razreda!

Polaznici se mogu  prijaviti u periodu od 5-15.10.2021. godine

20.10.2021. (18 časova, Konferencijska sala Startap centra NTP- Dom kulture) radiće se Inicijalna provera polaznika sa prijavom, a uz saglasnost roditelja

Prijave za KREATIVNU RADIONICU: ElektronikaRobotika; za osnovce su u toku!
Besplatne radionice za učenike od 5-8 razreda!


Ne razmišljajte da li je bolje u učionici ili na kreativnim radionicama!

Perspektivno!

Deca znaju šta ih zanima, samo im treba podrška kako bi svoje snove pretvorili u stvarnost!

 

Kreativno!   
Ne dozvoli da ti promakne ideja! Napravi šta si zamislio! Ne moraš više da zamišljaš da se tvoje naprave kreću, svetle i pište. Sve što pravimo u Kreativnoj radionici stvarno funkcioniše!

Razglasi!
Da si postao elektroničar ili robotićar! Ako pozoveš i svoje prijatelje na zajedničko eksperimentisanje i  druženje shvatićeš da je u društvu sve zanimljivije, zar ne?

Zabavno!      
Je eksperimentisati, igrajući se sa puno šarenih žica, lampica,  delova i interfejsa.  Obezbedili smo sav potreban materija i nastavna učila, a deca ga mogu koristiti i uživati u svom radu bez straha da će nešto pokvariti.

 

Kreativna radionica – Elektronika za decu i Robotika za decu

 

    

Kreativna radionica namenjena  je dečacima i devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina(5-8 razreda), koji žele da na bezbedan način uđu u čaroban svet elektronike i robotike. Na kreativnoj radionici se izvode veoma zanimljivi eksperimenti kroz koje osnovci  stiču znanja iz elektronike, robotike fizike i matematike, a koja će im biti od koristi tokom daljeg školovanja. Pored sticanja novih znanja cilj nam je da deca steknu i nove  prijatelje, koji imaju slična interesovanja, a takodje da se zabave i druže kroz aktivnosti  koje  vole!

 

Ovde dečji snovi postaju stvarnost, prepliću se žice, lampice, čipovi, i prave  roboti, a stiču se znanje i prijatelji koji ostaju tu i dugo nakon što se kreativna radionica  završi!

 

Pored znanja i fantastičnog druženja očekujte  i: probni čas, iskusne predavače sa dugogodišnjim  iskustvom!

Kreativnu  radionicu – elektronike i robotike za decu  vodiće profesorka informatike i računarstva i tehnike i tehnologije Milkica Kostić Zlatić, sa dugogodišnjim iskustvom u digitalnim tehnologijama i kao mentor uspešnih učenika na državnim takmičenjima iz robotike. Polaznicima će preneti znanja, veštine i umenja, kako bi stekli digitalne kompetencije, koje će im biti potrebne za budući život i rad.

 

Kreativna radionica su  besplatne, a  osnovci  zainteresovani za nauku i tehniku naučiće, kako da od elektronskih komponenata  naprave svog prvog robota  i napišu svoje prve linije koda . Polaznici će naučiti da programiranje  nije apstraktno!

 

Radionice imaju za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike i robotike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoćiće deci da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu, a bez finansijskog opterećivanja roditelja.

S obzirom na to, da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, deca, polaznici  kreativne radionice će imati mogućnost sa osmisle izgled i naprave robote onako kako oni žele, a uz uputstva i sugestije instruktora upravljaju njime na daljinu preko interfejsa.

Prijavi se!

Kreativne radionice elektronike i robotike počinju sa radom!

Prijavljivanje polaznika je u toku!

 

Polaznici se mogu  prijaviti u periodu od 5-15.10.2021. godine

20.10.2021. (18 časova, Konferencijska sala Startap centra NTP- Dom kulture) radiće se Inicijalna provera polaznika sa prijavom, a uz saglasnost roditelja

Trajanje:  od 135 minuta (2h i 15min.) – tri školska časa,

Kada: petkom od 17.00-19.15h i subotom od 10.00-12.00h
Opis: Deca uz pomoć iskusnih profesora predavača, a od raspoloživog materjala, konstruktorskih kompleta, interfejsa i nastavnih učila uče prve korake elektronike i robotike, prave  robota, koji može da se kreće u prostoru, svetli, priča……
Uzrast učesnika: 11 do 14 godina (5-8 razreda)

Nivoi: Osnovni nivo koji traje četiri sedmice, po dva dana u nedelji (petak i subota),ukupno 24 časa za mesec. Napredni nivo, koji traje četiri sedmice po dva dana u nedelji (petak i subota), ukupno 24 časa za mesec.
Broj dece u grupi
: 20(zbog epidemioloških mera)

Kreativne radionice za osnovce se organizuju tako da  na svakoj od njih deca nauče da kroz kod na daljinu upravljaju nekim od napravljenih modela/makete.

Kroz radionice se podstiče dečija kreativnost i logičko mišljenje!

Broj dece koja mogu prisustvovati kreativnoj radionici je ograničen na 20 polaznika (zbog epidemioloških mera), pa je potrebno da se zainteresovani što pre prijave.

Očekujemo osnovce koje interesuje nauka da dođu na Kreativnu radionicu elektronike i robotike, kako bi se bavili onim što vole, stekli nova znanja i prijatelje i dobro se zabavili praveći robote i igrajući se sa njima u lepo uređenom prostoru Konferencijska sala, Startap centra NTP!