ДОДЕЛА МЕДАЉА И ДИПЛОМА ПОЛАЗНИЦИМА РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ ЧАЧАК

У четвртак, 16. јуна  2022. године, у 18.00 часова, на Факултету техничких наука у Чачку, одржана је свечана додела диплома и медаља награђеним полазницима  Регионалног центра за таленте Чачак  .

Поред ученика основних и средњих  школа  Моравичког округа, рад Центра препознат је и од стране ученика и професора основних школа у Вршцу који су се у овој школској години такмичили под окриљем Регионалног центра за таленте Чачак.

Општински ниво такмичења, и право да учествује на Регионалном такмичењу талентованих ученика у школској 2021/22. години остварило је 157 полазника. Освајањем неке од прве три награде на Регионалном такмичењу 77 ученика се пласирало на Државно такмичење талентованих ученика Републике Србије.

У  Гимназији“Урош Предић“У Панчеву  је 22. маја,  одржано 64. Државно такмичење талентованих ученика средњих школа.  64. Државно такмичење талентованих ученика основних школа Републике Србије одржано је у Београду  28. маја у ЕТШ „Земун“. Регионални центар за таленте Чачак је на Државном такмичењу талентованих ученика по дисциплинама Републике Србије представљало  77 ученика основних и средњих школа.

Четрдест два полазника је освојило неку од прве три државне награде у различитим дисциплинама, док је у категорији специјалних награда које подразумевају израду и одбрану истраживачког рада, освојено двадесет седам  диплома у различитим дисциплинама.

Рад са децом увек доноси радост,а рад са надаренима је посебан изазов за сваког професора и ментора.