Додела диплома полазницима Регионалног центра за таленте Чачак

 У среду,16 . јуна  2021. године, у малом амфитеатру  Техничког факултета у Чачку , у 18.00 часова  одржана је свечана додела диплома ученика који су освојили неку од награда на 63. Државном такмичењу талентовани ученика по дисциплинама  у школској 2020/21.години.

Регионални центар за таленте је образовно – васпитно научна установа чији је основни задатак континуиран и појачан рад са надареном децом из свих општина Моравичког округа.

У школској 2020/21. години, поред ученика  школа Моравичког округа Центру су се придружили и ученици из основних школа у Краљеву ,као и ученици Гимназије „Свети Сава“ у Пожеги.

И ове године велики број полазнка остварио је запажене резултате  на Регионалном   и  Државном такмичењу талентованих ученика по дисциплинама .

Државно  такмичење одржано је 22. маја у Чачку за ученике основних школа, и 30. маја у Панчеву за ученике средњих школа .  Регионални центар за таленте Чачак је на 63. Државном такмичењу талентованих ученика по дисциплинама Републике Србије представљало  52 ученика.

Деветнаест полазника је освојило неку од прве три државне награде у различитим дисциплинама, док је у категорији специјалних награда које подразумевају израду и одбрану истраживачког рада освојено 32 специјалне дипломе у различитим дисциплинама.