Драги наши таленти,

Поштујући препоруку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Колегијум директора Регионалних центара за таленте Србије одлучио је да се ове године не одржи 63. Такмичење талентованих ученика и смотра научно истраживачких радова. Имајући у виду ваше ангажовање у протеклом периоду покушали смо, померањем термина, да одржимо такмичење. Општа неизвесност у којој смо се нашли утицала је на коначну одлуку – ради сигурности свих учесника Такмичење и смотра се неће одржати.

Ученици који су били вредни и завршили радове добиће могућност да их презентују у следећој такмичарској години.

Желимо да нагласимо да смо поносни на све вас јер сте, упркос свим тешкоћама, остали вредни и посвећени науци и образовању. Ништа мање од вас нисмо ни очекивали.

Надамо се да вас дешавања у протеклом периоду неће обесхрабрити. Да вас подсетимо, Максим Горки је рекао: „Таленат – то је вера у себе, у своју снагу“. Верујете у себе, па успех и награде не могу изостати.

Протекла година је јединствена због појаве пандемије, која је у потпуности пореметила свакодневни живот, укључујући и рад нашег Центра. Сви се искрено надамо да ћемо у наредној школској години имати уобичајену школску и такмичарску годину са вашим учешћима и сјајним резултатима у дисциплинама које будете одабрали.

Желимо свима да распуст проведете у креативним одморима, а на јесен одморни и спремни започнемо нову школску и такмичарску годину.

Ваш Регионални центар за таленте Чачак